Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

16 Mayıs 2009 Cumartesi

AIDS Türkiye’de artışta

Türkiye'de 2007 yılı rakamlarına göre, 2 28'i erkek, 892'si kadın olmak üzere Toplam 2 920 HIV'li hasta bulunuyor duyuyorum.

AIDS İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Melahat Okuyan, 1 Aralık Dünya AIDS Günü öncesinde konuyla ilgili Önemli Bilgiler Verdi.

AIDS Eğitimi

AIDS'in önemine dikkati çekmek için bir dizi Etkinlik düzenlediklerini ve Bir Ulusal Sempozyum gerçekleştireceklerini anlatan Okuyan, AIDS İle mücadelenin yolunun uyuşturucudan geçtiğini vurguladı.

Prof Dr Okuyan, bu amaçla "Akranes eğitimi ne ONEM verdiklerini kaydederek, şu anda İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Artvin ve Rize'deki 100'ün üzerinde okulda Akranes eğitimi vererek AIDS ve uyuşturucuyla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Daha Bu Sayed Genis kitlelere ulaşabildiklerini bildiren Okuyan, "100 Akranes Eğitimi sayesinde bağlamak fazla öğrenciye ulaştık. Akranes Eğitimi'nin ortaöğretimde zorunlu kılınması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talepte bulunacağız adanmıştır.

AIDS hastalarının yüzde 70'inin Bu hastalığa Uyuşturucu sayesinde yakalandığını belirten Prof Dr Okuyan, şöyle konuştu:

"AIDS bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Verilen Adi HIV virüsü, girdiği vücudun, mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip yok eder. Direnci azalan vücutta, HIV'in etkisinin yanı yanlış Çeşitli mikroplar hastalıklara nedir olur. Hastal Bu korunmasız cinsel çünkü ilişkiyle bulaşırlar yoluyla olabilir. aşırı kg kaybı, terleme, kırmızı lekeler belirtisidir, Ancak Bu hastalığa yakalanıp yakalanılmadığının DE kesin Yolu testidir olabilir. "

AIDS Türkiye'de ne kadar yaygın bir Hastal?

Cezaevinde Eğtim ve HIV testi

Dünyanın birçok ülkesindeki cezaevlerinde çok sayıda AIDS HASTASI bulunduğunu ve Bunun yayıldığını anlatan Prof Dr Okuyan, kendilerinin DE Türkiye'deki cezaevlerindeki durumunu görmek için geçen yıl Foça Açık ve Kapalı Buca cezaevlerindeki mahkumlara yönelik ÇALIŞMA yaptıkları bilgisini Verdi.

Cezaevindeki 1651 kişiye Semin verdiklerini, Eliza 1116'sına ayarlayın testi yaptıklarını kaydeden Okuyan, Gönüllü olarak testi yaptıranların hiçbirinde Pozitif bulguya rastlamadıklarını vurguladı. Okuyan, "Ceza infaz kurumlarında Eğitim Ve bu testi uygulamalarının yaygınlaştırılması lazım. Uyuşturucu alanların çoğu Ceza infaz kurumunda tedavi edilip dışarıya sağlıklı çıkmak istiyor adanmıştır.

"Türkiye'deki AIDS'li hasta Sayısı Artıyor

Dünyada 500 Bin kişinin HIV virüsü taşıdığını, rakama Bu yıl geçen 39 Milyon Yeni yaklaşık 4 Milyon 300 Bin AIDS hastasının eklendiğini dile getiren Prof Dr Okuyan, yalnızca geçen 2 Milyon 900 Bin kişinin AIDS nedeniyle hayatını kaybettiğini IFAD etti yıl.

Türkiye'deki hasta sayısına çünkü değinen Prof Dr Okuyan, "Türkiye'de 2007 yılı rakamlarına Gore 2 28'i erkek, 892'si kadın olmak üzere Toplam 2 920 AIDS'li hasta var Aslında daha Fazla AIDS'li pm Ancak hasta var diye bilinen riskli Bölgesi Bazı illerde Anonim,. Merkezler Bu olsa, hasta sayısının daha Fazla olduğu anlaşılacaktır "diye konuştu sınav merkezlerinin olmamasından dolayı Bu bilinmiyor hızlı.

Okuyan, Milyon Kişi Başına İstanbul'da 75, İzmir'de 67, Antalya'da 47, Trabzon'da 41, Muğla'da 41, Hatay'da 39, Mersin'de 34, Sivas'ta 32, Ankara'da 31, Kayseri'de 31, Denizli'de 27, Kocaeli'nde 26, Konya'da 20, Manisa'da 19, Adana'da 18, Gaziantep'de 18, Bursa'da 18 HIV taşıyıcısı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder