Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

14 Mayıs 2009 Perşembe

Hiv ve Aids tarihi

HIV tarihi triumphs ve hataları ile dolu olduğunu, yaşam ve ölüm. HIV zaman çizgisi uzanıyor bize, geçmiş ve gelecek işaretleme dışarı doğru ulaşmadan önce. Ama burada bu gelecekte yol? Bu HIV / AIDS zaman çizgisinde 1981 erken başladı. Tem bu yıl da New York Times New York ve California'daki homoseksüel erkekler arasında kanser nadir bir formun bir salgın bildirdi. Bu "eşcinsel kanseri" olarak zaman sonra Kaposi sarkomu, daha sonra AIDS karşısında olmuş bir hastalık olarak tanımlanan o aldı. Hakkında aynı zamanda, New York City acil oda görünürde sağlıklı genç erkek ateş, grip ile sunan bir döküntü görmeye başladı benzer semptomlar ve nadir zatürre Pneumocystis denir. Bu ne modern tarihin en büyük sağlık tehlike var başlangıcı olmuştur. Yirmi beş yıl sonra hastalığın hala toplum plagues. Nasıl bu noktaya geldin? Geri AIDS 25 yıllık bir göz atın.

Kaposi sarkomu Anlamak

A Guide Pneumocystis için

1959
Biz AIDS olarak 25 yıl kadar eski, aktüalite konuşmak bu sendromu çok uzun civarında olmuştur inanılıyor. 1959 yılında bir erkek Afrika yaşayan gizemli bir hastalıktan öldü. Bazı kan örnekleri bu adam alınan inceledikten sonra, yalnızca on yıl sonra, bu da aslında komplikasyonlar HIV enfeksiyonu ile ilgili öldü doğrulandı.

Nerede HIV gelecek mi?

1981
Yukarıda belirtildiği gibi, 1981 New York ve California'daki homoseksüel erkekler arasında Kaposi sarkomu ve Pneumocystis ortaya çıkması gördüm. Bir Hastalık Kontrol Merkezleri onlar denilen yeni salgın rapor bu "GRID" (eşcinsel ilgili bağışıklık yetersizliği), bu ölümcül hastalığın taşıyıcısı olarak eşcinsel topluluk stigmatizing. Ancak vakaların başladı heterosexuals görüldüğü üzere, uyuşturucu bağımlıları, ve kan nakli alınan kişinin, bu sendromu ispatı yok sınırları biliyordum.

1983
Pasteur Enstitüsü ve Fransa deki Araştırmacılar bu AIDS salgına ilgili olduğuna inanıyorum bir Retrovirüs izole. Otuz dünyadaki üç ülke bu kez New York ve California sınırlı olduğu hastalık durumlarında doğruladı. Tartışmalara bir yıl sonra da ABD hükümetinin kendi bilim adamı duyurdu doğar, Dr Robert Gallo bir Retrovirüs HTLV-III, onun çok iddia izole AIDS sorumludur. İki yıl sonra bu HTLV-III ve Pasteur Retrovirüs gerçekten aynı virüs henüz Gallo hala keşif ile yatırıldı olduğunu doğruladı's. Bilim adamlarının uluslararası bir komite, HIV virüsü yeniden adlandırın.

1984
Kanada hostes, "hasta sıfır" takma AIDS ölür. Onun cinsel bağlantı Çünkü AIDS ilk kurbanları birkaç için, bu da genel nüfusun içine virüs tanitmaya sorumludur inanılıyor.

In the US * 8000 doğruladı durumlarda
* 3700 doğruladı ölümler

1985
Bu tartışma, HIV virüsü çevreleyen devam zaman Robert Gallo's laboratuvar patent Daha sonraları FDA tarafından onaylanan bir HIV testi kiti. Bu Pasteur Enstitüsü ve sues sonra verilecek olan yeni test gelen telif yarısını hak. Aynı zamanda, HIV ve AIDS Indiana yılında ilkokula yasak olduğu Rock Hudson AIDS ve Ryan White ve ölür halkın gözüne girer.

1987 - Bir Tedavi Arrives
Insan izlerken 6 yıl sonra, yeni bir tedavi olduğu, HIV ve AIDS yenerek, ilk büyük adım olarak selamladı olduğu ortaya çıktı ölmektedir. Uyuşturucu Retrovir (AZT, Zidovudine) FDA onaylı ve başlar yüksek dozda kişi HIV ile enfekte tedavisi için kullanılacak. Ve bir dakika çok erken. Siyasi, HIV ve AIDS bir konu en kaçınmaktır. Ancak kamuoyu baskısı karşısında, Başkan Ronald Reagan sonunda ve HIV sorunu kabul eder ilk kez bir kamu konuşma süresi "AIDS" kullanır.

* HIV ve AIDS 100,000 150,000 durumlarda

1990
Okulda kalmak için mücadele yıl sonra ve HIV ve ravages karşı bile sert savaş raging, Ryan White 19 yaşında ölür. Bu yıl, Ryan White Bakım Yasası Kongresi tarafından hükümet bakım için HIV bulaşmış insanların para sponsorluğunda sağlamak yasalaştırlmıştır olduğunu.

* Kişinin HIV ve AIDS ile yaşayan 1 milyon çıkıyor

1992 - Kombinasyon Tedavisi Arrives
The FDA AZT ile birlikte kullanılmak üzere ilk uyuşturucu onayladı. Uyuşturucu Hivid bir ek HIV tedavi kombinasyonu en başından işaretleri. Ancak HIV kusurlu kan etrafında bir daha rahatsız edici geliştirme merkezleri. Üç Fransızca üst düzey sağlık yetkilileri bilerek, transfüzyon alıcıları, yüzlerce Enfeksiyon sonuçlanabilecek HIV kusurlu kan satmak çoğu hemofili var.

Ne hemofili ve HIV arasındaki bağlantı nedir?

1993
Kişilerin hasta ve bilim adamları hem şaşkın ve endişeli bir İngiliz çalışmada, the Concorde Denemeler, kanıtıdır AZT tek AIDS için asemptomatik hastalarda ilerleme gecikme birşey yapar sunuyor. Sonuç olarak, AZT tartışma, bir taraftan AZT ve yararsız olarak diğer kınayan AZT yaşıyor kaydeder ilan ile ortaya çıktı; the rethinker "hareketi doğdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder