Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

23 Haziran 2009 Salı

Hiv nedir Nasıl bulaşır

Seks, kan ve anne bebek arasında üç yolu bulaşmış.
Cinsel ilişki ile enfekte edilmiştir:

Korunmasız cinsel ilişki ile enfekte edilmiştir. Tüm enfeksiyon% 80-85i bu şekilde yer almaktadır. HIV erkeklerin spermleri sıvılar ve kan gibi, kadının vajina içinde sekresyonun yer alıyor. Vajina cinsel ilişki, penis anüs veya ağız mukozası sırasında ve vücudun daha zayıf dokularda çatlaklar kadınların gelen erkek girerek, kadın erkek arasında, erkekler erkekler veya kadınlar daha kadın kadar bulaşmış olabilir. Diğer zührevi hastalıklar, en önemli AIDSten bel (gonore ve soğukluk), frengi (sifiliz) ve bulaşıcı hepatit (Viral hepatit) olduğunu.
Kan bulaşmış:

Tüm enfeksiyon% 10-15i bu şekilde yer almaktadır. Kanda AIDS hastaları ve HIV taşıyıcısı bulunuyor. HIVli çeşitli şekillerde Kan bulaşma olur:

* Kontrol kan nakli ile bulaşmış.
* Ve edilmiş, şırınga, iğne, cerrahi aletler, diş hekimliği aletleri, ekipman dövme, akupunktur iğneleri ve jilet, makas, dezenfekte değil gibi kullanılır bulaşmış olabilir tüm kesici ve delici aletler.
* Erkek ve kadın cinsel organları HIVli veya kan miktarı kanda penis, vajina ve ağız için tema bulaşmış olabilir.
* Uyuşturucu madde ile damarlar, iğne ve kaşık olarak paylaşmak iğne için uyuşturucu kullanıcıları çözülmüş olduğunu bulaşmış olabilir.
* HIVli organ, doku ve sperm nakli ile olası bulaşmış.

Bebek anneden Enfeksiyon şunlardır:

Tüm bu şekilde bulaşmış ki% 5-10u olduğunu. HIV hasta veya taşıyıcı anneden bebeğe gebelik için, doğum sırasında veya meme-besleme bulaşmış olabilir. Çocuklar HIV pozifif kadın HIVnin için doğumlu geçiş oranı% 30 civarındadır. Bu oranı tedavi ile Hamile anneler 7ye% düşüyor. Oranı fazla süt ile birlikte geçmek, emzirme, HIV için tavsiye edilmez-pozitif anne. Hamilelik ve HIV AIDS Danışma Merkezi hakkında bilgi için bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi