Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

16 Haziran 2009 Salı

AIDS testi nasıl yapılır?



AIDS testi nasıl yapılır?

Bugün laboratuvarlarda AIDS tanısı için veya HIV taşıyıcılığı tanısı için kullanılan tarama testi genellikle Anti-HIV olarak bilinmektedir. Bu, eliza yöntemiyle yapılan bir testtir. Tabi elizayı halk arasında bilindiği gibi sadece AIDS'in tanısında kullanılan bir test gibi değerlendirmemek lazım.

Eliza bir yöntem adıdır. Bu Anti-HIV testi, bu yöntemle yapılan testlerden bir tanesidir. Bugün % 99,99 oranında duyarlılığı olan tarama testleri söz konusudur ve günümüzde kullanılan tarama testleri şüpheli bulaşıcılık halinden sonraki 3 aydan sonra ancak pozitiflik veya hastalığı, tanıyı koydurtabilecek özelliktedir.

Testler kesin sonuç verir

Ancak hem son zamanlarda geliştirilen antijen hem antikor özelliği olan birtakım testler söz konusudur. Bunlarda da şüpheli teması takip eden 15 günlük süreden sonra bu tanıyı koydurma imkanı vardır. Yine psiar dediğimiz genetik araştırmaya dayanan testler söz konusudur. Bu testlerde de şüpheli temastan 15 günlük süre sonunda tanı koydurma imkanı vardır.

Yine Sağlık Bakanlığı tarafından özellikle doğrulama testi olarak kabul edilen Western Blot dediğimiz bir doğrulama testi de bugün özellikle AIDS araştırma merkezlerinde kullanılan testlerden bir tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi