Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

21 Haziran 2009 Pazar

Hiv İnfeksiyonlarının tedavisi

Prof Dr. Volkan's Korte
Marmara Üniversitesi İç Hastalıkları ABD
Bulaşıcı Hastalıklar BD

Son yıllarda, erken ve agresif tedavi yaklaşımı ortaya çıkması ile güçlü antiretroviral kombinasyonun yararları soru haline geldi. Gelişen ilaçlar, HIV ve farklı tedavi rejimleri her yıl bu konu önerileri yol üzerinde güncellemek için daha iyi sonuçlar biolojisinin. Uyuşturucu blok virüs çoğaltma erken süresi (örneğin, analog ve nükleozid) yeni hücrelerin infekte, ancak bloke olarak hücrelerinde kronik bir etki olarak yapamam infekte oldu. Bu ilaçlar, son dönemde () kronik infeksiyonunu hücre engellemek için proteaz inhibitörleri örneğin ama etkili olduğunu infeksiyonunu hücreleri infekte önlemek değildir. Çalışma sonuçları, HIV RNA düzeyleri ve seviye düşüyor altın rağmen (<50 kopya / mL), alt düzey çoğaltma devam eder ve hafıza T lenfosit gizli provirusun olarak algılanabilir elde 6 ve yarı ömrü bertaraf - 44 ay göstermiştir. Bu durumda henüz mümkün değildir, HIV virusunun, tüm eradikasyon olduğunu. Tedavi, genel olarak, bağışıklık sistemi ciddi bir HIV özgü CD + hücre klonu sonra immün fonksiyon kaybı nedeniyle önemli bir seviye geri dönmek sağlayamıyoruz zarar görmüştür. Ancak, basınç uzun yeni antigens olan CD koyabilirsiniz gençlere yanıt önemli vadeli virüs + hücreleri olabilir yavaş yavaş yerine gösterir.

Antiretroviral tedavi ve maksimum koruma ve bağışıklık fonksiyonunun düzeltilmesi için uzun vadeli Viral yük basıncı temel amacı, yaşam ve morbiditeye kalitesi bir artış ölüm HIV bağlantılı azaltmak için. HIV replikasyonunun sırada kombinasyon tedavisi ile (<50 kopya / mL) ana tedavi hedefi haline gelmiştir ölçülen gerekir. Etkin bir yayılmacı sonraki tedavi HIV tedavisi basınç yönlendirme, tedavi yaşam kalitesini uyum sorunları sağlamak için, ilaç etkileşimleri, viral direnç gelişimi ve uzun vadeli tedavi oluşturmak metabolik anormallikleri neden olabilir dikkate alınmalıdır. Plazma ve hastalığın ilerleme hızı HIV RNA düzeyinde güçlü bir göstergesi içindir. CD4 bağışıklık koreledir hasar var olan sayılar. Karar tedavi başlatmak için, genellikle bu iki faktör dikkate alınır verilir.

(Ters) inhibisyonu ve transkripsiyonu: Ters
Transcriptase (RT Ters) antiviral ilaçlar için çekici bir hedef enzim olduğunu. RT inhibitörleri iki büyük gruplardır. Inhibitörleri A) Kompetetif (NRTI): Dideoksinükleozid analog ilaçlar, bu grupların halen klinik üyeleri erişebilir: (Azt, Retrovir ®) zidovudine, didanosine (DDI, Videx ®), zalcitabine (DDC, Hivid ®), stavudine (d4T , Zerit ®), lamuvidine (3TC, Epivir ®) ve abacavir (Ziagen ®) dir. Dışında ülkemizde Şu anda abacavir için.

B) olmayan Nükleozid RT inhibitörleri (NNRTI): Bu grup nevirapine (Viramune ®), delavirdine (Rescriptor ®) ve efavirenz (Sustiva ®) mevcuttur. Ülkemizde yakında Nevirapine ve efavirenz bulunacaktır.

Proteaz inhibitörleri: Saquinavir (sabit - jel yumuşak formu ve Invirase ® - Fortovase ®), ritonavir (Norvir ®), indinavir (Crixivan ®), nelfinavir (Viracept ®) ve amprenavir (Agenerase ®). Ritonavir Ülkemizde, mevcut ve indinavir.

Kronik HIV ile infekte hastalarda antiretroviral tedavi olarak:
Tedavi bu hastalar iki ana grupta ele alınmaktadır: 1 Asymptomatic infeksiyon, 2 Semptomatik hastalık. CD4 + ve HIV RNA semptomatik hastalık olarak ne olursa olsun tedavi verilmelidir. Bu grup, AIDS hastaları için 1993 CDC sınıflandırılması ve semptomatik HIV enfeksiyonu (sözlü kandidiazis, kilo kaybı (tükenme sendromu), açıklanamayan ateş daha uzun süre daha 2 hafta gibi uzun süreli kabul etti.) Dahil edilmiştir. Olan asemptomatik HIV infeksiyonuna yaklaşım arasındaki farklılıklar gösterir. HIV RNA düzeyi> 30.000 kopya / bakılmaksızın CD4 sayısını + hücre tedavisi (1) önerilir mL. Ancak, ne olursa olsun HIV RNA düzeyi, CD4 + hücre sayısı <350 hasta (1) ile tedavi edilir. Tablo 1, başka bir gruba ait benzer öneriler (2) göstermektedir.

Tablo 1 kronik infekte başlangıç göstergeler ile HIV hastalarda antiretroviral tedavi olarak

Klinik CD4 + T hücre sayısı ve HIV RNA Kategorideki Öneriler

Semptomatik (AIDS, oral kandidiazis, kilo kaybı (tükenme), açıklanamayan ateş)


Herhangi bir değer


Tedavi

Asymptomatic


CD4 + T hücreleri <500/mm3> 20.000 (RT-PCR) veya> 10000 (bDNA)


Tedavi tavsiye edilmelidir. Öneriler hastalığı dayanan özgür yaşam, hastanın tedaviyi kabul etmek .* olmanız önemlidir uzun bir

Asymptomatic


CD4 + T hücreleri> 500/mm3 VeyaHİV RNA <20.000 (RT-PCR) veya <10.000 (bDNA)


Uzmanlar, gözlemler çoğu tedavi süresi daha fazla olabilir. Bazı uzmanlar, tedavi uygulanır.

* Bazı uzmanlar arasında CD4 + T hücre sayısı ve HIV RNA 350-500/mm3 <20.000 (RT-PCR) veya <10.000 (bDNA) hasta olanları izlemek için önerilir.

Tedavi, erken üst düzey baskı ve yayılmacı çoğaltma yılında başlayan yararları, bağışıklık işlevini sağlıklı bir yaşam ve hayat sürdürmek için genişletmek için, etkili ilaçların geliştirilmesi için erken dönemde baskılayarak direnç olarak yayılmacı çoğaltmasının tedavi riskini azaltmak olasıdır ve tedavi sırasında daha sağlıklı hasta kabul az ilaç toksisitesi verilmiştir. Potansiyel dezavantajları ve ilaç yan erken tedavi yaşam hastanın kalitesini olumsuz etkileri ilaçların rağmen, direnç gelişimi riski ve programlar daha da tedavi olumsuz uyuşturucu dayanıklı virüs hala var ve yayma olasılığı etkiler erken tedavi etkiler tedavi etki süresi ve bazı ilaçların uzun süreli yan etkileri olarak ortaya çıkmıştır bilinmemektedir. Avantajları ve erken tedavi ve terapi dezavantajları ve doktorların tavsiye hastalarda dikkate alınmalıdır tarafından. Yukarıdaki tüm hastalarda başlatmak ve tedavi olmanız tam uyum sağlamaktır.

Olarak yayılmacı çoğaltma düzeyleri için ölçülebilir için Geçmiste hastalarda antiretroviral terapi aldı. Bu amaçla tercih edilen rejim 2 nükleozid analog (NRTI) ve etkili bir önleyici veya NNRTI uyuşturucu proteaz olmalıdır. Son derece etkili antiretroviral terapi Böyle bir kombinasyonu - HAART (derece etkin antiretroviral tedavi) olarak bilinir. HAART CD4 + hücreleri genellikle 100-200 civarında bir artış sağlar. 2000 yılında, en son tavsiyeleri Tablo 2 (1) özetlenmiştir. Klinik çalışmalar ortaya bu sonuç için, özellikle ilk Viral yük çok da uzun süreli plazma HIV RNA (Viral yük) baskısı, uzun yüksek göre, CD4 olarak terim artış + hücreleri (genellikle> 48 hafta) ve iyi bir klinik cevap vermektedir şiddetle tavsiye edilir (AIDS E ilerleme ve ölümle gecikme) rejimler liderliğindeki grup. Alternatif ve sigara yeterli bilgi rejimi, çalışmaları daha önce Tablo 2 birlikte bahsedilen sakıncalı bulundu.

Treatment changes and treatment, cut:
Eğer HIV enfeksiyonu tedavi tedavisinde uzun süre, gerek olarak gelişme yönünde bir veya iki ilaç yerine direnci azaltmak için kuramı devam kaynaklanan kesim bu önerilir aynı anda olmak üzere, tüm uyuşturucu . Eğer uyuşturucu ya da ilaç toksisitesi ile etkisini de bakmak gerekir kaybolur gerekli tedavi değiştirmek için doğdu. İlaç toksisitesi tek ilaç değiştirmek olabilir. Ancak hallerde ilaçlar, tercihen 3 yeni ilaç kullanılmalıdır en az 2 başarısızlıkla sonuçlandı. Direnci test genotipik bu amaç kullanımı veya parası fenotipik için. Hastaların üç grup vardır: 1 Bir veya iki ve klinik ilerleme veya nükleozid gösteren bir plazma Viral yük ölçülür, böylece tam olmayan baskıcı hastalar, inhibitörleri ile 2 etkili bir kombinasyon tedavisi kullanan bir tedavi alır tedavisinde bir değişiklik yapmak proteaz aşağıda ve yeniden başında ölçülen ancak viremileri baskı veya hastaların tedavi olduğu altına düşmemesi viremileri hiçbir zaman sınırı olabilir etkili bir ölçüsüdür klinik iyileşme, 3 kombinasyonu altında gösteren olur. Bu durumda, iki yeni NRTI veya yeni bir proteaz inhibitörü tüm mevcut seçeneklerin dışında durum + inhibitörü proteaz yeni bir NNRTI ile tedavi gerekir. Bir giriş için tedavi değiştirme infeksiyona veya depends on non-aşı ve tekrar bir viremi artış belirlenmesinde önemli olabilir, ne olursa olsun CD4 düzeyinin, bu ilaçların başarısız olduğu gösteren önemli bir parametredir. Tedavisinde Viral yük 10 8. Altın hafta, başlangıçta vireminin sınırları ölçülen az bir azalma, plazma ve 4-6 ay HIV RNA düzeyleri ölçüldü sınırları dışındaki (başlangıçta çok yüksek seviyede altında değildir (1.0 günlük)) kat altında Ölçü ancak, plazma HIV RNA düzeyleri 3-veya tekrarlanan testler daha fazla artış CD4 sürekli düşüş + T hücreleri, klinik bozulma sayısını gösteren kat kullanılabilir olacaktır tedavisinde değiştirmek için dikkate alınmalıdır.

Akut HIV infeksiyonunun tedavisi:
Primer HIV enfeksiyonu, ajan alınmasından Timne kadar serokonversiyon semptomatiktir (Akut HIV sendromu oluşturmak genellikle son) dolu. Akut olarak HIV akut retroviral sendromu 50-90% infekte insanların belirtileri olarak gösteriliyor. Eğer başında virüs tüm vücuda önleme içine şiddet azaltma, dengeyi, HIV E özel immün yanıtı veya korumak için bu tür sebeplerini azaltma gibi yayılmacı çoğaltma ve mutasyon oranı, baskı sağlamak için ilk Viral yük azaltılması akut hastalığı yakalandı Erken tedavi bu hastalar için düşünülüyor. Yaşam kalitesi düşük nedeniyle ilaç toksisitesi ile Ancak, erken tedavi olarak etkin bir baskı, belki hayat boyu ilaç ve uygun bağışıklık yanıtı gibi, riskleri azaltmak için gerekli almak gelecekte ilaç tedavisi sınırlamalara direnç oluşturulan eğer Viral replikasyon olmak bulundu. Viral replikasyonu tam serokonversiyonu hastalarda bu grup olarak son 6 ay içinde sınırları olarak değil de lenfoid doku birçok uzman olduğunu. Bu hastalarda İdeal tedavi süresi bilinmemektedir. Tedavi sırasında bir yıl hasta izleme bazı son kesilerek öneririz Birçok uzman, yaşam boyu tedavi tavsiye ederiz. Bu konuda daha fazla açıklama için yine de sonucu bekleniyor sürekli çalışmasıdır.

HIV ile infekte gebe kadınlarda antiretroviral terapi:
Hafta boyunca ZDV 14. Devam sonra başkanı ilk 6 hafta boyunca gebelik, doğum olmuştur IV ve perinatal yenidoğana geçiş düşüş 70-80% bir oranında uygulanan verilir. Bu amaçla birlikte terapi kullanımı ile henüz yeterli bilgiye sahip değildir. Hayvan modellerinde Bazı ilaçlar, teratojenik birçok uzman görüldü, en baskıcı rejiminin bile tedavi sırasında savunmak için ilk olarak trimestir olduğunu. Tüm kesmek gerekir trimestirde herhangi bir nedenle ilk ilaçlar birden kesmek gerekir. Uganda ayrıca, 200 mg ve ilk 72 saat verilir zaman bebekler için 2 mg verilen bir / Perinatal nevirapine yılında kg bebek Azt HIV geçişi daha da% 47 azaltmak karşılaştırıldığında gösterilir doğum annelerin bir çalışma başladı . Çocuk geçiş Bu anne heyecan (3) ile bir araya geldi ucuz bir yöntem olarak önemli ölçüde azaltmak.

2. masa HIV enfeksiyonu tedavisinde ilk antiretroviral ajanlar tavsiye Dahili

Kesinlikle tavsiye:
(Uyuşturucu, grup B, iki uyuşturucu bir grup)
A grubu B grubu
Efavirenz d4T + 3TC
D4T + Indinavir DDI
Nelfinavir ZDV + 3TC
Ritonavir + Saquinavir ZDV + DDI
Alternatif olarak önerdi:
A Grubu B Grubu
Abacavir + 3TC DDI
Amprenavir ZDV + 3TC
Delavirdine
Nelfinavir + Saquinavir (yumuşak jel) Nevirapine
Ritonavir
Saquinavir (yumuşak jel)
Yetersiz bilgi - öneri yok:
Hydroxyurea Diğer antiretrovirallerle kombinasyonu
Ritonavir + Indinavir
Ritonavir + Nelfinavir
Tavsiye edilmiştir:
Tüm monoterapiler
d4T + ZDV
DDC + DDI
DDC + d4T
DDC + 3TC
Saquinavir (yumuşak jel)


Kaynaklar:

1. Tedavi HIV enfeksiyonu için Klinik Uygulamaları konusunda Masası, Department of Health and Human Services (DHHS) ve Henry J. Kaiser Aile Vakfı tarafından toplandı. HIV de antiretroviral ajanların kullan-Infected Adults and Gençler yönergeleri. Yaşam belge. Ocak 28, 2000.

2. Marangoz CCJ, Cooper DA, Fischl MA, et al. Antiretroviral terapi yetişkinlerde. Güncelleme Öneriler Uluslararası AIDS Derneği-ABD Masası. JAMA 283:381 (2000).

3. Guay LA, Musoke P, Fleming T, et al. Ve neonatal tek doz nevirapine annesi Intrapartum önlenmesi ile HIV için için çocuk iletim zidovudine-1 Kampala, Uganda in: HIVNET 012 randomize deneme karşılaştırılmıştır. Lancet 354:795 (1999).

Alternatif tedavi deneyimi "ARMENİKUM"

Basında son ERMENISTAN HIV / AIDS hastalığının tedavisinde çok etkili bir yöntem vardır Derneği İstanbul AIDS mücadele fırsatları ile ilgili haberler için ölçüde soruşturma bir yer olduğunu. Araştırma merkezine Yerevan'a şehrinde Ermenistan göre HIV / AIDS hastaları Li "Armenicum" adlı bir ilaç uygulanır. Bu ön-1996 ilaçların klinik çalışmalar ve 1998 yılında yapılan bir Faz II klinik çalışma başlattı.

Çalışma raporu, klinik çalışmada hastanede hasta her gün ilaç üç doz başlatılan ile 178 hasta göre ve uygulandı en hastalar 12 ay takip edildi. Uyuşturucu etkisi üzerinde 56 hasta kandaki virüs miktarı incelenmiştir. Kanda virüs miktarı 100.000 kopya (), virüs olarak hastaların% 70 üzerinde kan düzeyinde algılanabilir yüksek altın oldu. 12. bu oran ayda yaklaşık% 60 olduğunu. Virüs miktarı daha az başlayan (100.000 kopya / altın olarak) hastalarda kandaki virüs miktarını önemli bir azalma ile ml tespit edilmedi.

1 ay bağışıklık kurtarma düzeyinde hastanın kür ve tedavi sonrası ve üçüncü ay, CD4 sayısında bir artış + hücer olmuştur bağışıklık durumu Kabil bir göstergesi başladı. Bu arada, aynı zamanda Zona gibi bazı hastalarda da, ve yine hastalarda belirtilmektedir kilo artışı çok fırsatçı enfeksiyon gelişmiş.

Bu çalışmanın sonunda, bir uyuşturucu tedavi tedavisi 60-70% kandaki virüs miktarını bir oranında hastalarda virüsün yüksek miktarda başladıktan sonra 6 ay -1 yıl alın "Armenicum with" altında tespit edilebilir alt seviyesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için sonucuna varılmıştır. Ilaç yan etkileri uygulanması sırasında Önemli de karşılaştı değildir. Ermenistan 1999 yılında Sağlık Bakanlığı İlaç tarafından bir license.

Bu çalışmalar ilaç kombinasyonlarının etkinliğini bugün benzer olduğu söyleniyor olabilir dünya çapında kullanılan kandaki virüs miktarını azaltmak için, "Armenicum" adı uyuşturucu, incelenir. Bugün, kanda virüs miktarının% 60-85 olarak tedavi yöntemi ile üçlü tedavi tutlabilmektedir seviyesi altında belirlenir.

Ama kan tespit değil bir virüs diğer dokularda anlamına gelmez. Bu nedenle, ilacın "Armenicum Adından da anlaşılacağı yokettiğini virusu tamamen vücuttan mümkün olmadığını söylüyorlar.

Uzun ilaçlar ve yan etkileri vadeli etkileri biliyorum Bir başka önemli sorun. Bu çalışmada hastaların "Armenicum" adlı ilaç 1 yıl ortalama süre izlenir. Sonraki Örneğin, 2. ve 3 Ne uyuşturucu ve toksik yan etkileri etkinliğini yılı olacaktır oluşabilir ve bilinen değil çıkmak değildir.

Nitekim, 1996 yılında yaygın olarak bir kaç yıl sonra çıkmış bir inhibitörleri daha önce bilinmeyen yan etkileri proteaz kullanılır, direnç bazı hastalarda gözlendi. Bu nedenden dolayı kullanımı nispeten yeni, uyuşturucu için "Armenicum" isimili kesin deneme ulaşmak için çok erken. Bu konuda bilimsel çalışmaların sonuçları ve devam yakından izleme yaralı olacaktır, kanda.

Saygılarımızla,
AIDS'le mücadele Derneği

1 yorum:

  1. Herkese merhaba benim adım U.K'dan Marian, bu aracı, Dr. ABIOLA'nın beni hivden nasıl iyileştirdiğine dair bu harika ifadeyi paylaşmak için kullanmak istiyorum. Bu hastalığın kurbanı oldum ve bu yüzden acı çekiyordum, yaşam tarzım işe yaramazdı. İnsan olarak umudum gibi davranmıyordum, bu hastalığın nasıl yok edilebileceğine dair düşüncelerimi kaybettim.
    tedavi o zaman beni bu dünyadan çıkarmak için ölüm arıyordum.
    Bir gün ben Dr. ABIOLA adında bir adamla temasa geçtim, hastalığımdan bahsettim ve onunla temasa geçerken doğru kararı verdiğimi ve tüm sorunumun çözüleceğini söyledi. Hazırlanması için kullandığı az miktarda para dahil
    bana kurye servisi ile göndereceği otları, bana gönderdiği otları kullanıyorum ve 14 gün konuştuktan sonra hastanede test yaptırmamı söyledi ve ben de yaptım, doktor bana dedi ki HIV negatifim ve çok mutlu oldum ve ona teşekkür etmeye gittim. Ayrıca, bu hastalıklardan bıkan ANTHRUXshe adını alan arkadaşımdan birini getirdim; hastalığın iyileştirilmesi de bana hastaya gitmem gerektiğini ve bu konuda uzman olduğu insanlara yaymam gerektiğini söyledi;
    Büyü döküm
    Aşk büyüsü
    Kırık evlilik büyüsü
    HIV / yardım kür
    Gebelik büyüsü
    Carncer
    Uyuz
    Lupose
    karaciğer kanseri
    uçuk
    karaciğer kanseri
    şeker hastalığı
    eski sevgilini geri getir
    HPV
    Deadly.diseases.cure@hotmail.com ya da whatsApp +2348100609098 web sitesi aracılığıyla deadlydiseasescure.webs.com adresinden iletişime geçin

    YanıtlaSil

Blog Arşivi