Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

22 Haziran 2009 Pazartesi

Aids Tedavi Sorunları

Doktor Muzaffer Fincancılar
Şef Samatya SSK Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve

Tedavi: Bir çaba artar mı?
Kesinlikle hayır. Deneme 1986 yılında ilk tedavinin başlamasından bu yana çok önemli bir ilerleme oldu. 1996 yılında, 1997 yılında% 21 ve AIDS ölüm oranı bir düşüş% 44 lüks olarak görülmektedir. Bugün, yakın 20 AIDS ilaç tedavisinde kullanılır.

Tedavi süresi ve yaşam kalitesi fırsatçı hastalıkların sıklığını azaltmak için kanıtlanıyor sanat ile. Tedavi hastalığın da enfeksiyon riski çok düşük olan başkaları için gösterilmiştir.

Tedavi: Kim, ne zaman?
HIV (+) için herkes sahip acil tedavi yok. Kime ve tedavisinde hasta başına karar vermek için zaman ne olacağı için bazı faktörlerin bir göz atmak gerekir.

Hastalık belirtisiz yıl uzun bir süre sonra belirtiler bir süre var. Eğer belirtiler hastalık için hemen tedaviye olduğunu gösteriyor.

Ne zaman tedavi döneminde Belirtisiz daha karar vermek zor olacaktır başlar. Bunun için, hastanın kan (Viral yük HIV RNA düzeyi) olarak virüs miktarı ve hastanın bağışıklık durumu (CD4 + T lenfosit sayısı) karşı karşıya bulunuyor.

Fazla 10 000-20 000 hastanın kanda virüs yüksek miktarda (HIV RNA) ve / veya bağışıklık durumu 500 ün altında CD4 ve (numara + T lenfosit başarısız olmasına) önerilir tedavi başlıyor. Böylece, yaşam ve uzun ömürlü bir hastanın kalitesi artmaktadır. Çünkü hasta miktarlar virüs ve bağışıklık durumu olmadan yıllardır yolsuzluk yaşayabilir misiniz artan virüs miktarı ve bağışıklık durumu tedavi tartışmak için iyi yüksek değil. Bu durumda, bazı doktorlar tedavi önerilir ve bazı tedavi ve düzenli aralıklarla hasta izleme ve virüs veya bağışıklık bozulma miktarını artırmak tavsiye etmiyoruz durumda size tedavi için zaman tercih görülmektedir.

Ama ne olursa olsun durumu doktor işbirliği ile hasta. Her durumda, bir doktor kararı ile hasta tedavisi kararlar ve doktorlar tarafından son söz veriyorum hasta iyice ışıklı gerektiğini söylüyorlar.

Neden bu hastalarda tedavi zor kararlar Belirtisiz?
Tedavinin yararı çok fazla söylemiyoruz, ama gül dikensiz olduğunu.

Her şeyden önce, bir süre hayat devam etmek için zaman gerekli tedavi başlayacak. Veya eski dönmek için kısa bir süre verilir Hastanın durumunu bırakın.

Ayrıca, pek çok uyuşturucu tedavisinde kullanılır. Bu ilaçlar düzenli olarak belirli gün ve belirli koşullar altında gerekiyor almak için.

İlaçlar yan etkileri var. Olarak kullanmak uzun süre üzerinde ilaçların yan etkileri de sıklığı artmaktadır. Ayrıca, kendi gelişimi sırasında uyuşturucu kullanımı direnç olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle, uyuşturucu ve etkinlikleri, yan etkileri veya etkinliğinin dikkatli izleme yan etkileri daha fazla uyuşturucu kaybetti değiştirildi gerekmektedir.

Bütün bu diğer ilaçların da bir milyar TL aylık geliri pahalı.

Sonuç olarak, biraz daha karmaşık tedavi için hastaların tedavisi ve iyi bir doktor çok iyi bir diyalog olmalıdır.

Tedavi fırsatçı hastalıklar:
HIV / AIDS tedavisi tedavi virüs sadece karşı oluşur. Hastalığın seyri, bazen fırsatçı hastalıklar sırasında oluşabilir. Bozuk bu hastalığın ortaya çıkması önlemek için hastalarda Dokunulmazlık, bazı ilaçlar ve kullanılan önlemler alınır. Fırsatçı hastalıklar, bu zaman farkı, ve tedavi edilebilir genellikle üstesinden olabilir. Fırsatçı hastalıkların düşük frekans ile virüslere karşı ilaçların doğru ve zamanında kullanmak görülüyor.

Tedavi açısından Türkiye ne durumda?
Türkiye HIV / AIDS ilaçlar vardır büyük çoğunluğu. Sayısı ve uyuşturucu Türkiye'nin en etkili tedavi kombinasyonları şimdi, gerek uyuşturucu yeterli.Yurtdışından getirmek için uygulamaya bulunan türü.

Her ne kadar sosyal güvenlik (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) insanların şemsiyesi altında sizinle birlikte ya da çok düşük ücret ücretsiz alabilirsiniz çok pahalı ilaçlar. Sosyal güvenlik ve Rapora sosyal yardım, ulaşabilirsiniz uyuşturucu fonlarınızı Heyet.

Türkiye ayrıca, HIV / AIDS tedavi hizmetleri Li ile hastalara merkezlerinin sayısı sağlanan giderek artıyor. Özellikle büyük kentlerde ve İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği en ülkelerinde tıbbi okullar, hastaneler ve sosyal güvenlik hastanelerin bugün, tedavi edilebilir.

Mutlaka tedavi için hastaneye kabul gerektirmez. İlaçlar ağız ve ayakta ilaç belirtisiz hastalar ile kullanabilirsiniz alınır, bunlar belirli aralıklarla kontrol etmek için gidiyoruz. Ancak, bir fırsatçı hastalık hastaların hastane içindeki kabul edilen ulaşmış olduğunu ve iyi olan hastanın uyku gerek.

HIV (+) hastalar için tavsiye edilir:
Hastalık bile dönemde ilerleme Mayıs ve gizlice Belirtisiz bir organizasyon bir tıbbi ortamda hastalığın durumu hakkında bilgi uygulamadan önce (+) hastaların HIV tedavisi gerekebilir büyük fayda var.

Her ne kadar fark gereken bir hastalıktır, kod adları ile sistemi ihbarla olacak (+) kendisi dışında ve hastanın HIV sözü olan doktorlar biliyorum kimse istemiyor. Aksi takdirde, davranış Tıbbi Etik karşı ne olduğunu.

Bir hastalık ya da periyodik olarak bir çok faydalı ömrü izleme tedavi sürecinde uygulamaya uygulayın. Virüsün düşük miktarda Çünkü kanda, bağışıklık sisteminin bir hastanın tedaviye başlamak gerekebilir virüs miktarını ya da bağışıklık sisteminde bozulma belirtileri artış değil tedavi birkaç yıl sonra iyi bir başlangıç.

Doktor veya hasta ile sıkı bir diyalog ve işbirliği bağlı olarak bunu başarmak için. Bu nedenle, her bir hastanın doktor ya da izleme merkezi tarafından, gerekli kayıtları ve dosyaları korumak için yardımcı olur. Bu yönüyle bakıldığında, merkezi aynı şehirde ve sağlık hizmetleri veren hastanın kolayca erişilebilir bir yerde tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi