Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

22 Haziran 2009 Pazartesi

Aids Laboratuvar Tanısı

Prof Dr Selim BADUR

Bugün kısaca "serolik yöntemleri HIV infeksiyonlarının en Tanı" laboratuar teknikleri bir fayda olarak tanımlanır. Küresel ve tanıma uygulaması tarama için ilk uygulama, HIV ile bireylerin ve infekte çıkmış ve bir ELİSA tekniğinin faktör virusa karşı ise özel bir anti-HIV antikor ile gösterilir sonra. Organizmalar bu anti-HIV antikorların bir süre sentezlemesi için oluşturduğu gerekli olduğunu, bu nedenle, bir temas hemen sonra, bu testi yapmak için şüpheli dış faktörlere karşı vücudun girin antikorları değildir adı hiçbir anlamı nedeniyle böyle bir yol baş vurmak sahiptir henüz virüs olarak temas kurdu halde, test sonucu "yalancı negatif" olarak ayarlanacak. Test kim yapmak isteyenler ile HIV virusu infekte sonra test önerilir 3 ay kişileri yapmak için kabul edilir. Bu kez antikor sentezi için yeterli olacaktır. Kez serolojik testlerin artan hassasiyet içinde, iletişim sonra ortalama dört hafta, bu anti-HIV antikorların tanımlamak mümkündür. Adı olarak "Serolojik pencere dönemi", bu dört hafta boyunca, eğer ELISA testi "pozitif bu gösterge olan virüs ile temas halinde olan bulundu, ancak sonuçların duyarlılık ve geliştirme de kendi özgüllük gibi için ELISA testi için, çeşitli nedenlerle yanlış pozitif "sonuç" göre herşeye rağmen yakın optimal düzeyde kadar alınacak. Bu nedenle, iki kez tekrarlanan ve ELİSA ile kan örnekleri olarak, "ek testler olumlu buldu ve durumu tam olarak gerekli iyileştirmeler olduğunu. Bu amaçla, en sık başvurulan test "Western Blot" bir doğrulama tekniği yeterli özgüllük ile bu tekniği ile doğru pozitif olması için, bir kişi anti-HIV bulundu antitoksinlerin kesin kanıtıdır.

Hızlı test anti-HIV antikorların sipariş "olarak tanımlanan yöntemi HIV tanı da araştırmak mümkündür. Ancak aynı reaktifler bile, ELISA hızlı testleri, spesifik bu olabilir, yanlış pozitif, özellikle kalite kontrol ve danışmanlık hizmeti nedeniyle bağlantılı cerrahi, acil servisler veya bireylerin testi satın (değer yok dayalı kullanılır kişi evde, vb) sakıncalı olabileceği Yorum geçerli baskın kullanmaya.

Bazı durumlarda HIV tanısı için ELISA yöntemi olarak yaygın kullanımı, HIV-soruşturma olmalıdır antijen veya HIV nükleik asitinin. Biri olan p24 antijen gibi yapısal parçası olduğunu Virüs, bir ELISA tekniği kanda aramak için olabilir. Ancak, önce henüz antikor oluşmuş, iki hafta boyunca tedavülde iletişim başlayarak sonra bu p24 antijen için kuramsal olarak karşılaşmaya mümkündür çünkü antijen erken tanı arama için uygun değilse, yöntem, duyarlılık sorunu bağlıdır. Ancak, daha fazla tedavi protokolleri bugün günlük izleme sürekli, antijen testi kullanılabilir başarılı. Benzer şekilde, ortalama HIV son moleküler biyoloji teknikleri (RT-PCR, b.DNA, Nasip ile RNA sınır "erken teşhis" olmayan iletişim 10-12 gün sonra ...) Bu göstermek mümkündür için. Ayrıca Nükleik asit (HIV-RNA) olarak kantitatif araştırma yapılır, ve kısa "Viral yük" virüs tespiti belirlemek için miktar olarak tanımlanır da mümkündür, uygulama, özellikle kişilerin tedavisi için belirlenmesinde seçilecek olan ve tedavi araştırma etkinliğini başvurulan önemli bir yöntemdir. Ayrıca antiretrovirallerle direnç gelişimi izleme kullanılan; infekte çocuk enfeksiyona ve annesi riskinin önüne bakın sonunda AIDS için moleküler biyoloji yöntemlerinin HIV infeksiyonlarından avantaj olarak geçiş dönemi belirler.

Sonuç olarak, laboratuar tanısı için, HIV infeksiyonlarının, the ELISA anti Standart referans yöntemi-HIV antikorların kendi araştırmasında, her ELISA olumlu ve WB doğrulanmış olması gerekir, ancak olumlu ve olumsuz özellikleri her iki yöntem var, ve son olarak evrim bir göstergesi şeması ihmal olmak, belirli bir dönemde en uygun testi örnekler kullanılacak olmak için dikkate alınmalıdır. Ülkemizde bir süredir, özel referans laboratuvarlarında "özellikle antiviral tedavi ve yararlı bir testir ve verimliliği belirleyen yayılmacı yük" tayini gerekli ise, kullanılan beri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi