Ücretsiz Aids Testi Ücretsiz Aids Aşısı

15 Haziran 2009 Pazartesi

AIDS nasıl bulaşır?

AIDS kan, kan ürünleri, cinsel temas ve anneden bebeğe bulaş tarzında bir bulaşıcılık söz konusu AIDSI'te. Kan, kan ürünleri daha çok ortak enjektör kullananlarda özellikle uyuşturucu kullananlarda ve yine diş tedavileri veya sıhhi şartlarda yapılmayan dövme, piercing ve benzeri uygulamalarda da bu AIDS'in bulaşması söz konusu olabilir.


Kan yoluyla bulaşır

AIDS'in bulaşında cinsel ilişki önemli yer tutmakla birlikte aslında HIV virüsü Hepatit B veya Hepatit C gibi virüslere göre yayılımı ve bulaşı çok fazla olmayan ve dış ortama da çok dayanıklı olmayan bir virüs olduğu için bu tarafı sevindiricidir.

Cinsel ilişki sırasında bulaşır

Özellikle cinsel temasla bulaşıcılık, yani rektal yolla cinsel ilişki bulaşıcılığın en yoğun görüldüğü ilişkilerden birisi. Ancak bunun dışında normal ilişki veya oral ilişkiyle de bulaşabilmektedir. Yalnız bu tür ilişkilerde bayan partnerler erkeklere göre daha fazla risk altındadır.

Erkeklere bulaşı, bayanlara bulaşından daha azdır. Öpüşmeyle de bulaşabilir. Özellikle çok yani sert öpüşme ve agresif öpüşme tarzında kanamaya neden olabilecek tarzda bir ilişki söz konusuysa ve yine oral sekste de bulaşma söz konusu olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi